11.11.11 Jogging Vossem (11/11/2018)

 

Naar goede gewoonte sluiten we ook dit jaar ons regelmatigheidscriterium af met een goed doel. Voor vele ZA-Teamers stond de 11.11.11 Jogging vandaag aangeduid in hun loopagenda. We werden met z’n allen om 14 uur in Vossem verwacht met ook dit jaar weer drie afstanden om uit te kiezen: 5, 11 en 20 kilometer. Parcoursen op heel bekend terrein voor ons, door het park van Tervuren en voor de langste afstand ook door het Zoniënwoud.

Ondanks het grijs, somber en regenachtig weer, waren wij ook nu weer talrijk aanwezig aan de gemeenschappelijk start. Op elke afstand was er wel iemand die het ZA-Team met veel trots kwam verdedigen. 8 ZA-Teamers kozen voor de kortste afstand en nog eens 9 voor de 11 kilometer, één enkeling ging voor de 20.

 

Om stipt 14 uur klonk het startschot. Geleidelijk aan zette de massa van 845 lopers zich in beweging. Eerst liepen we nog met z’n allen door de straten van Vossem, in rechte lijn richting het park van Tervuren. Hier liepen we rond de vijvers, waarbij de 5-kilometer-lopers al na 3 kilometer links mochten afslaan. De andere lopers draaiden rechts in en daarmee was het ook meteen gedaan met het vlak parcours!

 

Driemaal liepen we naar omhoog richting de 7-ster, waar enkele ZA-Teamsupporters onze lopers stonden aan te moedigen. Na een 8-tal kilometer maakte een bord ons duidelijk dat de lopers over de 11 kilometer links moesten inslaan, richting de finish. Degene die voor de 20 kilometer gekozen hadden, mochten naar rechts, het Zoniënwoud in. Waar er hen, hoe kan het ook anders, nog meer heuveltjes te wachten stonden.

 

Na de Koninklijke Wandeling liepen de lopers terug het park van Tervuren binnen, om voor de laatste keer langs de 7-ster te passeren. Met nog 3 kilometer te gaan liepen ze weer op het parcours van de 11 kilometer. En nog eens een halve kilometer verder kwamen ze aan op het punt waar het 5 kilometer parcours zich had afgesplitst. De laatste 2 kilometer liep iedereen langs de Voer richting de finish.

 

De 18 ZA-Teamers die deze middag onze clubkleuren met trots kwamen verdedigen en hierbij ook het regelmatigheidscriterium afsloten, verdienen toch wel een extra groot applaus. Het slechtere weer en het toch wel uitdagend parcours deed hen zeker niet afschrikken! Duim omhoog!

 

 

Geschreven door: Jessica Gors

Foto’s gemaakt door: Jos Meersmans