3de editie Charlepoeng Trail (Huldenberg)

 

Het ZA-Team was weer talrijk aanwezig op de 3de en zeer geslaagde editie van de Charlepoeng Trail te Huldenberg. We stonden met maar liefst een 30-tal aan de start. Ruim voldoende om onze kleur met trots te verdedigen! Ook een dag eerder waren er enkele ZA-Teamers aanwezig op de Jogging du Fond des Ails in Terhulpen.

 

Vanaf 7u30 begonnen de eerste dappere lopers al stilletjes aan toe te stromen in de Kronkel in Huldenberg. Het was behoorlijk fris buiten, maar nog voor de start begon het zonnetje al dankbaar door te breken. Om 9 uur klonk het startschot voor de langste afstand van maar liefst 42,2 km, 5 minuten later gevolgd door die van de 26 km en nog eens 5 minuten later mocht ook de groep van de 15 km vertrekken.

De lopers werden tijdens deze trail zeker niet gespaard. Na amper een halve kilometer stond er hen al een pittige en lange klim te wachten. Maar dit was nog maar het begin van deze zware trail, want al snel volgden er nog meer kuitenbijters. Zo werden er deze ochtend vele hoogtemeters overwonnen: niet minder dan 200, 550 en 720 meter tijdens respectievelijk de 15, 26 en 42,2 km!

Door het droge weer van de afgelopen dagen waren de modderige paadjes eerder beperkt. Maar ook deze wegen maakten de trail alleen maar zwaarder. De kleine, steile en soms ook modderige bospaadjes werden afgewisseld door vlakkere wegen langs de velden, met bijhorende tegenwind. Kortom, het was een ontzettend prachtig een pittig parcours!

Bij de splitsing op kilometer 8,5 stond Danny de ZA-Teamers luidkeels aan te moedigen en leidde hij de moedige lopers de goede richting uit. De bewegwijzeringen waren echter niet altijd volledig duidelijk. Zo hebben velen van de 26 km slechts 23 km gelopen en hebben ze hierdoor helaas geen bevoorrading gezien. De 15 km-lopers daarentegen hebben dan weer 16,7 kilometer gelopen. Maar dit maakte deze 3de editie van de Charlepoeng Trail zeker niet minder geslaagd.

Na de longen uit de lijf gelopen te hebben stond er ons een zeer welverdiende Charlepoeng bier te wachten in de cafetaria van de Kronkel. Hierna volgde de prijsuitreiking en mogen we terecht fier zijn op onze ZA-Teamers. Het vrouwelijke podium van de 15 km werd gedomineerd door het ZA-Team met op de eerste plaats Lies en op de tweede Jessica. Ook aan alle andere ZA-Teamers een dikke proficiat voor hun geweldige prestatie!

Een bericht schrijven