Bierbeek Loopt In’t Bos (25/02/2018)

 

Het zonnetje stond prachtig aan een helderblauwe hemel. Hoe kan het dan ook anders dat vele ZA-Teamers op deze mooie zondag de loopschoenen aantrokken. Veel onder ons stonden echter niet op het gebruikelijke uur aan De Bareel. We stonden met 15 lopers om 14u30 aan de start van “Bierbeek Loopt In’t Bos”!

 

Er waren 3 afstanden om uit te kiezen: 4 km, 8km en 12,5 km, waar de meeste ZA-Teamers aan deelnamen. Alle lopers stonden om 14u30 aan de startboog, klaar om te vertrekken! Want hoewel het zonnetje zo prachtig scheen, was het toch te koud om lang stil te staan in die schrale wind. Het startschot klonk en de grote klok aan de start- en finishboog sprong aan. Toch was er helemaal geen tijdsopname, de nadruk lag dan ook op het genieten van het lopen op grotendeels onverharde bospaden.

 

De grote hoop lopers vertrok langs een smal kasseien padje. Dit padje was echter zo smal dat het moeilijk was om andere lopers voorbij te steken. De eerste kilometer ging dan ook voor velen maar stapvoets vooruit. Voor we het bos in geleid werden, moesten we eerst nog bergop langs een open vlakte, waar het toch wel bibberen was door die ijzige tegenwind. Maar eenmaal in het bos merkte je hier gelukkig niet veel meer van.

 

Zoals beloofd liep het parcours grotendeels via onverharde bospaden. Bij die ene lange bergop aan de start bleef het echter niet. Er werden de vele enthousiaste lopers nog enkele pittige heuvels voorgeschoteld. Maar daarnaast werden we ook beloond met mooie smalle bospaadjes en konden we volop genieten van de prachtige natuur.

 

Nog 2 kilometer te gaan en alle lopers liepen weer over hetzelfde parcours. Bijna 2 kilometer volledig bergaf, helaas wel weer met redelijk wat tegenwind. De laatste 300 meters gingen echter weer via hetzelfde kasseien padje bergop, maar dit maakte de voldoening achteraf enkel groter!

 

Deze wedstrijd stond niet in ons criterium, toch waren er heel wat ZA-Teamers aanwezig. Het was ideaal loopweer én een prachtig parcours! Proficiat aan alle lopers die deze koude temperaturen en vele hoogtemeters wisten te trotseren!

 

Jessica Gors