Brussels Ekiden 2017

 

Net als vorig jaar, werd ook nu de Adecco Brussels Ekiden als derde laatste loopwedstrijd in ons criterium opgenomen. Deze unieke wedstrijd en prachtige ervaring mocht ook dit jaar zeker niet ontbreken! Helaas stonden er dit jaar slechts twee estafetteploegen van het ZA-Team aan de start van deze wedstrijd. Een ploeg van hoofdzakelijk groep 3 en de tweede van groep 4. Dit ondanks het prachtige weer!

 

 

 

De totale afstand van deze Ekiden bedroeg exact een hele marathon, maar werd als een estafette gelopen waarbij de 6 teamleden achtereenvolgens 5 – 10 – 5 – 10 – 5 en 7,2 kilometer moesten lopen. De start vond, naar goede gewoonte, plaats aan het Koning Boudewijnstadion om 13 uur. Het doorgeven van de tasuki gebeurde in het stadion zelf, wat uiteraard mee zorgde voor een unieke ervaring.

 

 

Het parcours, dat uit één lus van 5 kilometer bestond, leidde de 1319 teams omhoog langs Mini-Europa naar het Park van Laken. Eenmaal het park ingelopen stond er de lopers een allesbehalve vlak parcours te wachten, met twee haarspeldbochtjes om toch maar tot de exacte marathonafstand te komen. Na zo’n 3 kilometer werd er dan in rechte lijn richting het stadion gelopen, waarbij de lopers elkaar een halve kilometer lang in tegengestelde richting kruisten. Voor het stadion binnen te lopen stond er hen echter nog een stevige klim te wachten langs Océade. En dan was er dat magisch moment: het binnenlopen van dit prachtig stadion waar de tasuki aan het volgend teamlid werd doorgegeven of, voor de 10-kilometerlopers, de wisselzone rechts gelaten werd voor een tweede rondje.

 

De twee ZA-Teamploegen hebben uitstekend gelopen op deze snikhete zaterdagnamiddag. Het eerste team liep met een tijd van 2:54:58 als 41ste over de finish en de tweede behaalde een mooie 226ste plaats in een tijd van 3:25:11. Dat hebben wij nog maar eens mooi voor elkaar gekregen!