Druivenrace 2021

Met enkele jaartjes onderbreking, organiseert het Zoniën Athletics Team (Z.A.Team), in samenwerking met de gemeente Overijse, opnieuw de Druivenrace op maandag 23/08/2021.

De Druivenrace wordt in een nieuw jasje gestoken. We gaan dit jaar van start aan het Atletiekpark “Den Heurk” gelegen aan de Heurkstraat te Overijse.

Ook aan de jeugd en G-sporters is er gedacht. Er staan onder begeleiding van onze jeugdtrainers verschillende disciplines op het programma zoals hoog- en verspringen, kogelstoten, speerwerpen, softbal en spurt. 

Een ideale gelegenheid om kennis te maken met onze jeugdafdeling. Kom met je ouders eens proeven van de atletieksport en maak kennis met onze trainers en lopers van het Z.A.Team. Misschien schuilt er wel een toekomstige kampioen in u!

Het programma:

Meerkamp

Van 17 uur tot 19 uur: Meerkamp voor kinderen geboren in 2006 en later. Initiatie gegeven door onze jeugdtrainers. 

Van 17 uur tot 19 uur: Meerkamp voor G-sporters van alle leeftijden. Initiatie gegeven door de trainers van de G-sporters.

Inschrijven voor de meerkamp is gratis! Je dient je enkel ter plaatse aan te melden. Al de deelnemers die aan 4 disciplines meedoen ontvangen een medaille. 

Druivenrace

De Druivenrace gaat van start om 19u30. Het parcours is ong. 4 km lang en loopt langs enkele mooie paadjes en het centrum van Overijse, naar het park om via de speeltuin de Zuidflank te trotseren. Nadien loop je terug naar de piste waar je je teamgenoot oppikt voor een laatste ronde samen van 4km om vervolgens te eindigen met een rondje op de piste voor het talrijk opgekomen publiek.

Wij raden je aan om vóór 18 augustus je team in te schrijven via https://twizzit.com/go/zateam-druivenrace-2021. Prijs = 10€ (ter plaatse inschrijven kan aan 15€).

Er zijn prijzen voorzien voor:

1. De eerste 3 ploegen van het algemeen klassement
2. De snelste vrouwenploeg
3. De snelste gemengde ploeg
4. Het snelste team dat 100 jaar of ouder is (bv: loper 1 = 46 jaar, loper 2 = 54 jaar)
5. Het snelste team dat minder dan 35 jaar jong is (bv: loper 1 = 16 jaar, loper 2 = 19 jaar)
6. Best verklede ploeg

Nieuw dit jaar is de prijs voor het snelste Strava segment gelegen op de Zuidflank.
Het begin en einde van dit segment zal aangeduid worden. We hopen jullie met velen te mogen verwelkomen!

Uitslagen:

De uitslagen van de Druivenrace kunnen hier geraadpleegd worden.