Eerste editie Brussels Night Run

 

 

De herfst is begonnen en de dagen worden al opmerkelijk korter. Onze avondtrainingen starten dan ook terug op de looppiste of op straat. Geen betere manier dus om dit najaarsseizoen te starten met een nightrun in het donker. Op 23 september vond de eerste editie van de Brussels Night Run plaats, en uiteraard konden we dit niet aan ons voorbij laten gaan!

 

 

 

Met 22 ZA-Teamers spraken we rond 19u15 af in Hoeilaart om samen naar het metrostation Delta te carpoolen. De metro kleurde helemaal in onze ZA-Team kleuren. Eenmaal in het Warandapark aangekomen sloten zich nog 12 andere ZA-Teamers aan bij onze groep. Zo zijn we uiteindelijk met 34 ZA-Teamers in de derde wave van 22u15 gestart.

 

Het parcours leidde de 5302 lopers eerst langs het Warandepark. Een fluorescerende gele sliert met blauwe lichtjes trok vervolgens de straten en kasseien van Brussel door. De talrijke lopers werden langs veel bezienswaardigheden gegidst zoals Jeanneke-Pis en uiteraard ook Manneke-Pis, de Sint-Niklaaskerk en het Koninklijk paleis. We liepen over de grote markt tussen de vele feestgangers en langs volle terrasjes, waar we regelmatig ook toegejuicht werden. Daarnaast was er ook randanimatie voorzien zoals steltenlopers, bellenblazers, muziekgroepjes en lichtshows. Toch was het 7-kilometerlange parcours ook vrij zwaar met tussen kilometer 3 en 5 enkel maar bergop. Hierna doken we het Warandapark weer in voor de laatste 1,5 kilometer. De paadjes werden verlicht met kaarsen en lichtspots, maar vooral nog door de koplampjes van de vele lopers die van alle richtingen leken te komen.

 

Het was een prachtige ervaring en een geweldige manier om Brussel eens na 22 uur te verkennen. De sfeer zat er goed in, ook bij de ZA-Teamers. Dankzij de puike organisatie van Sebastien, geholpen door Danny, verliep alles ook heel vlot! Zeker dus voor herhaling vatbaar!