Emiel De Pauw behaalt brons op de KVV – Scholieren in Deinze

Tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen in Deinze behaalde Emiel De Pauw een mooie 3de plaats op de 3000 meter in een tijd van 9.25.81.

Het ging er stevig aan toe op de atletiekpiste van Deinze tijdens de 3000 meter. Mathis Lievens van V.A.C. ging er van bij de start aan de haal. Een peloton van 9 atleten volgde op 20 meter afstand. Mathis Lievens, die als favoriet voor de titel vertrok, vergrootte stelselmatig zijn voorsprong en eindigde uiteindelijk als 1ste in een uitstekende tijd van 8.53.63, op een paar seconden van zijn persoonlijk record.

Het peloton van de achtervolgers bleef lange tijd bij elkaar tot aan de laatste ronde. Aan de bel trok Victor Dedecker van AV Molenland stevig door, gevolgd door zijn broer Leon Dedecker en onze Emiel De Pauw. Het zag ernaar uit dat Victor de tweede plaats zou behalen maar in de laatste rechte lijn kwam Emiel als een duiveltje in een wijwatervat aangestormd en haalde Victor Dedecker in. In de laatste twintig meters kwam echter broer Leon uit het niets opduiken om Emiel op de meet te kloppen. Emiel had een mooie race gelopen met een bronzen plak als beloning.

We noteren dat Emiel enkele dagen vooraf nog de Mutoto-loop in Duisburg had gewonnen over de 5 km.

Volgende zaterdag hoopt hij een mooie tijd neer te zetten tijdens de  “Gouden 1500 meter” meeting in Vilvoorde. Thuisblijvers konden de wedstrijd volgen via livestream op het YouTube-kanaal.