Fakkelloop Huldenberg 2017

 

De Fakkelloop in Huldenberg is een jaarlijkse estafette waarbij 6 lopers elk 1,150 km afleggen. Dit jaar was er een recordopkomst van maar liefst 15 ploegen. Ook ons ZA-Team mocht van een grote opkomst spreken, zowel op als naast het parcours! We stonden er met maar liefst vier ploegen: ZATeam Jeugd (de jeugd), de Orvallekes (groep twee), Hamitié (groep drie) en Sky Runners (een gemengde ploeg).

 

 

Om 21u30 stonden de 15 starters met hun fakkels (een fluorescerende stok) aan de start, klaar om te vertrekken. Van zodra het startsein klonk, schoten alle lopers meteen rechts een smaller wegje in tussen twee gebouwen. Vervolgens liepen ze over de parking van de Kronkel, om nadien weer een smal steegje door te lopen richting het gemeenteplein. Hier stonden vele ZA-Teamers onze lopers luidkeels aan te moedigen! Nadien ging het licht bergop over straat en vervolgens een kasseienwegje, waarna de lopers nog een korte en steile klim stond te wachten. Ten slotte was het, via hetzelfde kruispunt met de vele supporters, bergafwaarts richting de finish/start, waar de fakkels werden doorgegeven aan het volgende teamlid.

 

 

Onze groep Hamitié, met Jessica, Sebastien, Lineke, Jelle, Lies en Luc, werkte zich geleidelijk op van de 11de naar de 2de plaats. Goed voor een zilveren medaille en beker! Ook ZATeam Jeugd, de Orvallekes en Sky Runners hebben een voortreffelijke prestatie neergelegd, mede dankzij de vele ZA-Teamers die naar Huldenberg waren afgezakt om de lopers aan te moedigen. We mogen zeker trots zijn op alle ZA-Teamers die onze clubkleuren met glans hebben vertegenwoordigd, zowel op als naast het parcours!