Fura 10 Miles 2017

 

Met de Meicrossen van een week geleden nog in de beentjes, was het nu de beurt aan de Fura 10 Miles en de Fura Shortcut. Ook deze loopwedstrijden staan traditiegetrouw in het ZA-Team Criterium. Met dit jaar 9 van onze lopers voor de 16,1 kilometer en 5 voor de 7 kilometer.

 

Bij de startmeet dreigden de donkere wolken echter al boven de hoofden van de talrijke lopers. Maar dit schrikte de moedige lopers zeker niet af! De start van de 10 miles stond gepland om 15 uur. Vijf minuutjes later, omdat er gewacht moest wachten op een bus, klonk uiteindelijk het startschot. En weg waren de 276 lopers! De laatste van deze lopers waren nog maar net de straat uit of diegene van de Shortcut stelden zich al op aan de start. Tien minuten later waren ook zij vertrokken richting het Zoniënwoud.

 

Na 20 minuten was het echter al zo ver. De eerste druppeltjes hadden zich een weg gebaand tussen de bladeren door tot bij de lopers. Deze eerst nog fijne druppeltjes vormden zich al snel om tot dikkere regendruppels. Geen enkele loper ontsnapte aan een stevige plensbui. Gelukkig duren zo’n stortbuien niet lang en lachte het zonnetje de uitgeregende lopers na een 10-minuten durende douche alweer toe. Helemaal klaar om de vele sportievelingen weer op te warmen.

 

Beide parcoursen doorheen het Zoniënwoud waren vertrouwd terrein voor de ZA-Teamers. Maar helemaal voorbereid zijn voor wat er te wachten stond vanaf kilometer 10 is onmogelijk. De lopers botsten er op de Kameelberg. Deze klim had zijn naam zeker niet gestolen! Wie eenmaal boven opgelucht was de top bereikt te hebben, zou even later voor een onaangename verrassing zijn komen te staan: de Muur van Fura. Na maar liefst 180 hoogtemeters geklommen te hebben, werden de lopers gelukkig wel beloond. De laatste 2,5 kilometer ging bergaf tot aan de finish.

 

De lopers voor de 7 kilometer hadden, wat bewegwijzering betreft, iets minder geluk. Doordat de helpers die de weg moesten aanwijzen niet tijdig op post stonden, liepen enkele van de snelsten lopers helaas verkeerd.

 

Ondanks de douche die de lopers er gratis bijkregen en de enkele verkeerd gelopen lopers over de kortere afstand, kunnen we ook dit jaar van een zeer geslaagde editie spreken! Proficiat aan alle ZA-Teamers die ook nu weer knappe prestaties hebben neergezet!