Halle, Antwerpen en Enschede (21 en 22/04/2018)

 

Het weekend van 21 en 22 april was een ontzettend sportief weekend voor onze ZA-Teamers. Ze hadden maar liefst keuze uit 3 verschillende locaties, en nog meer verschillende tijdstippen en afstanden, om te lopen voor ons regelmatigheidscriterium! Op zaterdagnamiddag kon je in het Hallerbos terecht voor de Hyacintenloop van 7.5, 14 of 21 kilometer. Zondagochtend ging de marathon in Antwerpen van start, maar je kon ook kiezen om België te verlaten en in Enschede (Nederland) de hele of halve marathon te lopen. En als laatste klonk het startschot van de 10 miles van Antwerpen op zondagnamiddag. Genoeg keuze dus op vlak van locatie, tijdstip én afstand. Maar één ding hadden alle wedstrijden dat weekend gemeen: het was warm! Heel warm…

 

Op zaterdag konden onze ZA-Teamers nog profiteren van de schaduw in het Hallerbos. Vooral groep 2 was er van de partij. Met een 10-tal stonden ze er rond 14u30 aan de start in Halle om via een parcours van 14 kilometer de prachtig blauwe hyacinten te bewonderen!

 

De volgende ochtend stonden 12 ZA-Teamers van groep 3 rond 10 uur te popelen om van start te gaan in Enschede. 2 kozen er voor de hele marathon en de overige 10 voor de halve. Het was puffen in de volle zon, want de schaduw was ver te zoeken in Nederland! Toch heeft iedereen met de glans de finish gehaald, de ene echter wat tevredener dan de ander. Maar we mogen zeker niet vergeten dat ze allemààl een geweldige prestatie hebben geleverd gezien de (warme) omstandigheden!

 

De lopers in Enschede hadden het al zwaar, maar dit was nog niets vergeleken met wat de vele dapperen in Antwerpen te verduren kregen. De 10 miles ging er pas later op de middag van start en het was dus tegen dan al een stuk warmer geworden. Toch durfden 3 ZA-Teamers het aan om deze hitte te trotseren. Alle drie hebben het voor elkaar gekregen een prachtprestatie neer te zetten!

 

Kortom, het was een ontzettend sportief weekend met maar liefst 25 lopers van het ZA-Team aan de start van verschillende loopwedstrijden van ons regelmatigheidscriterium. Maar het was ook vooral een zwaar weekend vanwege de warmte. Net daarom mogen we extra fier zijn op onze lopers!!!

Jessica Gors