Inhuldiging loopomloop Huldenberg

 

Deze zondag werd er niet, zoals gewoonlijk, afgesproken aan De Bareel in Jezus-Eik. Deze 12de november waren we met een grote groep ZA-Teamers aanwezig aan De Kronkel, voor de inhuldiging van de loopomloop in Huldenberg. Hier werden de drie nieuwe bewegwijzerde parcoursen ingelopen. De lopers konden er kiezen tussen 6 km (groene pijlen), 9 km (blauwe pijlen) en 14 km (rode pijlen).

 

Het slechte weer en de vele regen vroeg in de ochtend hielden ons niet tegen om massaal naar Huldenberg af te zakken. Maar wij waren er niet alleen, met veel plezier maakten we ook kennis met vele niet-ZA-Teamers! Na enkele speechen vertrokken we allemaal naar buiten om de startzuil van de loopomloop te onthullen. Het startschot klonk en de vele ongeduldige lopers konden eindelijk vertrekken. Gelukkig was het tegen dan al bijna volledig opgehouden met regenen!

 

Wie nog nooit eerder aan een trailwedstrijd had meegedaan, weet nu pas echt wat een trailrun inhoudt. Een paar honderden meters verder hadden de schoenen van alle lopers al een bruin kleurtje gekregen. Maar het bleef niet beperkt tot enkel de schoenen. De modderspatten vlogen makkelijk op tot boven de knieën. Ondanks het droge weer op dat moment, hielden we het dus allesbehalve proper. Het parcours was niet enkel zeer modderig en glibberig door de vele regen van de laatste dagen, het was ook puffen geblazen op de vele steile beklimmingen die er ons voorgeschoteld werden. Geen enkele afstand bleef er volledig van bespaard!

We begonnen met z’n allen eerst via het IJsepad, tot we via een smal trailpadje omhoog gestuurd werden. Eenmaal boven leidde de groene pijlen de lopers voor de 6 km terug naar Huldenberg. De overige lopers zetten hun weg verder. Het parcours leidde ook af en toe langs asfaltwegen, wat een leuke afwisseling was met de hobbelige en modderige paadjes. Na een tweede lange klim wezen ook de blauwe en de rode pijltjes een andere richting uit. De lopers van de 14 kilometer werden door de velden gestuurd, waar men kon genieten van een prachtig uitzicht. Er stond hen nog één klim te wachten om vervolgens via een langere en steile afdaling terug naar de Kronkel te keren.

 

Wat zou een inhuldiging zijn zonder receptie? Daarom werden de vele lopers getrakteerd op een drankje en een hapje! Een welverdiende beloning na een zware, maar ontzettend mooi en gevarieerd parcours!