Mutotoloop 2017

 

De Mutotoloop in Duisburg is naar jaarlijkse gewoonte een wedstrijd die veel ZA-Teamers kan aantrekken. Er kon gekozen worden tussen twee afstanden: 5,3 km waaraan 8 ZA-Teamers deelnamen en 10,3 km met maar liefst 12 ZA-Teamers aan de start! Om 19u45 klonk het startschot voor de kortste afstand, gevolgd door die van de lange, om 20 uur. Het parcours van de Mutotoloop leidde de 441 lopers via een zeer uitdagend, maar prachtig, parcours langs de straten en velden in Duisburg.

 

 

Het parcours van de 10,3 km begon nog relatief vlak en licht bergaf. De vele deelnemers werden nog even gespaard voor het echte werk. Ze liepen eerst door de straten van Duisburg om vervolgens na 2 kilometer een smal padje in te slaan voor een lusje van 1 km langs de Voer. Na 4 km begon het pas echt en leidden de pijltjes de lopers naar rechts, voor het zwaarste deel van de wedstrijd: meer dan een kilometer bergop, over kasseien! Gelukkig stond er hen nadien een drankbevoorrading en een prachtig uitzicht over de velden te wachten. Maar het bleef niet bij deze ene zware klim. Er stonden de lopers vervolgens nog 2 langere klimmen, en helaas veel kortere afdalingen, te wachten. De laatste 500 meter ging gelukkig bergafwaarts over het asfalt, waardoor vele lopers er nog een eindsprint konden uitpersen, recht richting de finish. Het parcours was dus zeer gevarieerd en liep soms over asfalt, vaker over kasseien, maar nog het meest over onverharde paadjes door de velden en kleinere delen bos.

 

Aan de finish werden de lopers pas echt beloond met wafels en yoghurt. Daarnaast hadden ze ook genoeg keuze om hun dorst te lessen en konden ze hun hongerige magen ook nog vullen aan een frietkraam, in afwachting tot de prijsuitreiking. Ook nu mogen we meer dan tevreden zijn over de geweldige prestaties van onze clubgenoten. Stefaan haalde de 3de plaats op de 5,3 km, Robbe haalde er de tweede plaats bij de -14jarigen en Senne werd eerste in de jeugdcategorie. Voor de 10,3 km haalde Jessica de 3de plaats binnen haar leeftijdscategorie. Maar ook al de andere ZA-Teamers (en supporters) deden het voortreffelijk! Van een geslaagde loopwedstrijd gesproken!