Teussersjogging 2017

 

 

 

Terwijl een 20-tal ZA-Teamers op stage zijn in Médoc, stonden we met 8 lopers aan de start van de laatste wedstrijd van het loopcriterium van Vlaams-Brabant: de Teussersjogging!

 

 

 

 

 

 

Alle ZA-Teamers die op zondagnamiddag naar Bertem waren gekomen, allen van groep 3, kozen voor de langste afstand over twee lussen van in totaal 10,2 kilometer. Het zonnetje scheen volop toen om 16 uur het startschot klonk. Amper 500 meter bleven de lopers nog gespaard en liepen ze op vlak parcours op straat. Maar al snel werd de asfaltweg ingeruild voor kasseien in de velden en smalle modderige paadjes in het bos. Maar dit was niet alles! Tot kilometer 3 was het bijna onafgebroken bergop. Vervolgens leidde het parcours de 103 lopers 2 kilometer lang naar beneden. Maar ook ook hier konden de lopers niet op krachten komen of voluit gaan, want naast de kasseien kregen ze er een stevige tegenwind bovenop! Na een eerste ronde van 5,1 kilometer, stond er hen nog eens exact hetzelfde te wachten.

 

Ondanks het zware parcours hebben onze ZA-Teamers weer hun beste loopbeentjes voorgezet! Dit was ook duidelijk te zien op het podium. Lineke en Jessica stonden er samen op het podium op de 1ste en 3de plaats en Patrick moest helaas tevreden zijn met een vierde plaats bij de mannen. Daarnaast mochten Lineke, Jessica en Els ook een prijs in ontvangst nemen als winnaressen binnen hun categorie!

 

Het loopcriterium van Vlaams-Brabant 2017 konden we dan ook in alle schoonheid afsluiten. Ook in ons criterium komt het einde stilletjes aan in zicht met nog slechts 4 van de 17 wedstrijden te gaan!