Vernieuwde Meicrossen 2017

foto van Zoniën Athletics Team.

Meicrossen 3,4km uitslag 2017
Meicrossen 12km uitslag 2017

Zoals elk jaar klonk ook dit jaar op de eerste vrijdag van mei om 19u30 het startschot voor de kortste afstand van de Meicrossen. Een half uurtje later, wanneer de meeste lopers van de 3,4 km al reeds binnengelopen waren, vertrokken ook degene voor de 11,6 kilometer. Net zoals de vorige jaren werden de Meicrossen ook nu enorm goed vertegenwoordigd een 30-tal, ontzettend enthousiaste ZA-Teamers.

 

Wat er dit jaar wel anders was, was het volledig vernieuwd parcours van beide loopafstanden. De vertrouwde straten van Hoeilaart werden voor het eerst sinds vele jaren ingeruild voor 100% onverharde bospaden in de prachtige natuur. Dit naar aanleiding van de vaste bewegwijzerde omlopen van 6 en 12 kilometer in het Zoniënwoud. Dit jaar vond de start dan ook plaats aan het bosmuseum te Groenendaal.

 

Een zware en uitdagende natuurloop stond er de lopers van de lange afstand te wachten. De pijltjes gidsten hen eerst langs de Ganzepootvijver om vervolgens via een smaller paadje naar omhoog te klimmen. Pas halverwege het parcours kwam er een einde aan deze lange klim, met een drankbevoorrading om al het verloren vocht weer aan te vullen. Wat naar omhoog gaat, moet uiteraard ook naar beneden en dus werden de lopers beloond met een 2-kilometer lange afdaling, eveneens langs een smaller weggetje. Eenmaal de Duboislaan overgestoken, die vanwege de Meicrossen afgesloten werd voor het verkeer, kwam hier echter al een einde aan en leidde een breder pad de lopers weer naar omhoog. Alsof de hoogtemeters het parcours al niet zwaar genoeg maakten, kregen de enkels het ook hardfoto van Zoniën Athletics Team. te verduren op een vers aangelegde zandweg. Een bezoekje aan de dikste boom van het Zoniënwoud kon natuurlijk ook niet ontbreken in deze natuurloop. Een kilometer voor het einde, vlakbij het bosmuseum, gingen de lopers daarom onze Dikke Eugene gedag zeg. Om vervolgens in laatste niet-zo-rechte lijn op de finish af te stevenen.

 

Eenmaal over de meet werden de lopers beloond met twee stukken fruit en een drankje om de dorst te lessen. Aan de B&B De Hippodroom konden de lopers bovendien genieten van een massage en stond er hen genoeg drank en verse wraps, hotdogs en hamburgers te wachten. Tijdens de prijsuitreiking werd al snel duidelijk de ZA-Teamers onze kleuren goed verdedigd hadden. Brons werd op de korte afstand bij de mannen binnengehaald door Senne en de zilveren medaille voor de vrouwen op de langere afstand was voor Lineke. Daarnaast vielen er vele ZA-Teamers net buiten de prijzen en hebben uiteraard alle ZA-Teamers prachtige prestaties neergezet!

 

De Meicrossen werden dus in een volledig nieuw jasje gestoken. Deze loopwedstrijd kleurde bijgevolg niet enkel groen door de aanwezigheid van de vele ZA-Teamers in hun clubkledij, maar ook door de prachtige natuur. Het was spannend afwachten of dit vernieuwd parcours evenveel lopers zou aantrekken als de jaren ervoor. We stelden dan ook met veel plezier vast dat de opkomst voor de korte en de lange afstand respectievelijk 103 en 288 lopers bedroeg. We kunnen dus van een groot succes spreken, mede dankzij de vele ZA-Teamers die een helpende hand hebben toegestoken bij de organisatie, inschrijvingen, bevoorrading,…!