Verslag Marathon Monschau

Walken is niet alleen genieten maar ook grenzen durven verleggen. Onze walkers lanceerden daarom het idee om deel te nemen aan de 2-daagse marathon in Monschau. Er werd een hotel afgehuurd, met 26 reden ze richting Monschau.

Op zaterdag 8 augustus werd er met de groep deelgenomen aan de “Eifel Panarama Walk” . Na het startschot om 15 uur, werden alle Duitse, Nederlandse en Belgische walkers als het ware meegezogen op een prachtige Eifel-walk (12.5 of 5 km). Een unieke ervaring ….nog nooit gezien, zoveel nordic walkers samen …..joepie, het nordic walken leeft !

Zondag 9 augustus, de dag van de grote uitdaging, de dag van de’ Run and Walk in Nature Marathon’.          Om 6 uur staan Mia Daemen en Annemie Broothaers aan het vertrek samen met coach Hamid . Het startschot weerklinkt, hun deelnemersnummer wordt ingelezen en hup, hup daar stappen ze door het mooie heuvelachtige eifellandschap. Hamid houdt het tempo erin en geeft advies : niet stoppen, mooi rechtop lopen, kleine pasjes bergop …   Na een paar flinke klimmen wordt ,vroeger dan voorzien, mijlpaal 21 bereikt. Vanaf hier voegen 3 walkers zich bij het gezelschap : Mia Demol, Linda Curias en Joelle Theunis. Hun doel, het walken van een halve marathon. Flirtend langs de Belgische grens trotseren ze en paar flinke regenbuien. Het parcours gaat op en neer, ni stoppen, doorgaan is de leuze…

Om 14uur klinkt door de luidsprekers : ‘und da sind sie unsere Belgische Walkers …’

Fier, voldaan, een diploma en een medaille,…. uitdaging geslaagd!

Bedankt Hamid,voor je waardevolle coaching.

Bedankt ZA-walkers, voor het mee-reizen en het supporteren