Voerhoeksjogging Vossem en Leuven Night Run

 

 

Ook onze twaalfde wedstrijd van het criterium verliep in grotendeels vertrouwd domein: het park van Tervuren. Het was dan ook niet te verwonderen dat vele ZA-Teamers hun loopschoenen aantrokken en een loopnummer opspelden voor de Voerhoeksjogging in Vossem op vrijdagavond. Zowel de start van de volledige 12 kilometer, als deze van de 6 kilometer klonk om 19u30. We stonden dan ook samen met 12 aantal lopers aan de start. Daarnaast kozen er ook een 10-tal ZA-Teamers voor de Leuven Night Run in datzelfde weekend op zaterdagavond. Een unieke nachtloop die de vele lopers in het donker langs de smalle steegjes en historische gebouwen in Leuven leidde.

 

 

 

De eerste kilometer van de Voerhoeksjogging liepen de 208 lopers over straat, recht richting het park van Tervuren. Hier werd er eerst langs de vijver gelopen om vervolgens voor de eerste klim in het bos in te duiken. Dit jaar was het parcours echter veranderd en bestond het niet meer uit een lus die tweemaal gelopen moest worden door de 12-kilometerlopers. Na amper 2,5 kilometer scheidden de wegen al van de korte en de langere afstandslopers. Die van de 6 kilometer mochten rechtdoor gaan, die voor de 12 moesten naar rechts. De lopers die zich aan een redelijk vlak parcours verwachtten, zoals de jaren voordien, hadden zich beet laten nemen. Alle mooiste en steilste klimmetjes werden er voor deze wedstrijd uitgekozen! Na minstens 5 heuveltjes kwamen de lopers terug aan op het splitsingspunt. Vanaf hieruit ging het nog zo’n drie kilometer, grotendeels vlak richting de finish. Deze keer leidde het pad de lopers niet meer langs het asfalt richting Vossem, maar langs de Voer onder de bomen.

 

Onze twaalf ZA-Teamers mochten ook deze keer van een geslaagde wedstrijd spreken. Het was een mooi, maar (voor de langeafstandlopers) toch wel een loodzwaar parcours. Wij mogen dus zeker tevreden zijn over hun mooie prestaties!