Wedstrijdverslag Mutotoloop 2018

 

Vriestemperaturen, sneeuwstorm, stortregen, felle wind, brandende zon,… als ZA-Teamer hebben we al onder alle mogelijke weers-omstandigheden gelopen. Na vrijdagavond 3 augustus kunnen er velen onder ons nu ook zeggen dat ze tijdens een hittegolf een wedstrijd hebben gelopen! Rond 20 uur gaf de thermometer nog steeds 32°C, gemeten in de schaduw, aan in Duisburg. Aangezien het parcours van de Mutotoloop naar goede gewoonte voor grote delen langs de open velden en straten gaat en er die avond geen wolkje aan de hemel te bespeuren viel, kon je makkelijk 10°C bijtellen als gevoelstemperatuur. Toch lieten de ZA-Teamers zien dat ze zich hierdoor niet hebben laten afschrikken om het goede doel te steunen!

 

Voor de 10de editie van de Mutotoloop werden de parcoursen helemaal hertekend (maar zeker niet makkelijker gemaakt). Bovendien kon men nu kiezen voor 3 afstanden: 5 km, 10 km en 10 miles. Om 19u30 mochten de 10-milers van start gaan, een kwartier later gevolgd door de kortste afstand en ten slotte klonk om 20u het startschot van de 10 km, waar de meeste lopers voor ingeschreven waren.

 

Het parcours van elke afstand vertrok in dezelfde richting, door de straten van Duisburg. Het 5-kilometer parcours sloeg echter al snel af naar rechts, terwijl de twee langere afstanden verder weg van het startpunt liepen. De 84 lopers van de 10 miles liepen een lusje richting het park van Tervuren en via de Voer terug, heerlijk in de schaduw! Nadien smolten de twee parcoursen op het zwaarste punt van de wedstrijd weer samen: een kilometerlange klim over kasseien, recht de velden in en de hitte tegemoet. Boven aangekomen sloegen de 10-milers linksaf, tegen de wind in. De lopers van de 10 kilometer mochten al naar rechts, met de zon in het gezicht, terug richting finish lopen.

 

Het parcours van de 10 miles maakte een grote lus door de velden. De lopers kregen nog meerdere klimmen (en afdalingen) voorgeschoteld op kasseien, aardewegen en kurkdroog, opvliegend zand. Na zo’n 8 mijl werd het drukker op het parcours doordat de lopers van de 10 km zich invoegden. Zo liepen we allen samen nog een laatste klim omhoog, om ten slotte in bergaf te finishen!

 

Met 3 ZA-Teamers voor de 5 kilometer, 11 voor de 10 kilometer en één enkeling voor de 10 miles, hebben we duidelijk getoond dat het ZA-Team zich door niets laat afschrikken! Een dikke proficiat voor al deze lopers en hun prachtige tijden op dit parcours en onder deze omstandigheden!

 

Jessica Gors