ZATathon

 

Eindelijk was het zo ver! 14 december, de dag van de ZATathon. Een dag waarop we de grote, warme harten van de ZA-Teamers wouden tonen door al sportend (etend en drinkend) geld in te zamelen voor De Kerselaar!

Om 14u stonden zij van de organisatie al klaar aan de atletiekpiste om alles in orde te brengen, zodat de vele warme sporters hartelijk verwelkomd konden worden. De chalet werd heringericht, drank werd koel gezet of net opgewarmd (chocomelk en glühwein), liters verse soep werden aangeleverd, broodjes belegd, worstjes en zuurkool opgewarmd voor de hotdogs,…

 

 

Na een aantal dagen regen was het na de middag eindelijk droog! De piste lag er al bij al redelijk goed bij. Met borstels trokken de mannen erop uit om het overtollige water weg te schrobben en de piste overal weer zichtbaar en loopklaar te maken. Dit komt dik in orde! Tot het terug begon te regenen. Te gieten…

 

De eerste sporters kwamen al binnendruppelen rond 18u, net als een busje Kerselaars. Drank en voedsel werd al snel goedgekeurd! Tegen 19u begon de chalet vol te raken en even later waren de wolken volledig uitgeregend. Het eerste groepje warme wandelaars vertrok rond 19u30. Even later gevolgd door enkele warme lopers die buiten de piste gingen lopen. De piste was namelijk omgetoverd tot een centimetersdiepe vijver. Toch was er 100m droog gebleven. Ideaal om, als wijze van Fitste Ronde, een half uur lang oefeningen op af te drammen. Tegen het einde van deze Fitste 100 meters had er zich al een nieuwe groep wandelaars, voornamelijk lopers die hun steentje toch sportief wouden bijdragen, gevormd in de chalet. Even later waren ook zij vertrokken, zodat er weer meer plaats was voor de sporters die terugkwamen.

 

De ambiance zat helemaal goed. Er werd goed bijgepraat onder de sportieve vrienden en uiteraard ook heerlijk gegeten en gedronken. Ondanks het mindere weer en verandering van plannen werd dit toch een meer dan geslaagd evenement. We hebben er met z’n allen het beste van gemaakt, met de nodige improvisatie! Het einde van het evenement om 22u liep dan ook snel uit tot na middernacht.

 

Dank aan al degene van de organisatie die voor een warme eerste editie van die ZATathon hebben gezorgd! Bedankt aan al die dappere sporters die zich niet lieten afschrikken (of die toch hun steentje kwamen bijdragen en gewoon warm binnen in de chalet bleven)! We waren er met meer dan 100 aanwezig om de bewoners van de Kerselaar te steunen! Het bewijs dat het ZA-Team over-loopt, -wandelt, -lacht en -feest met warme, sportieve harten!