Zilver en brons op de Provinciale Kampioenschappen Aflossing

Zaterdag 28 augustus 2021 namen heel wat atleten van Z.A.Team deel aan de Provinciale Kampioenschappen Aflossingen in Leuven.

Tiemen De Pauw, Senne Spegelaere en Matthijs Cochez namen deel aan de 4 x 800 meter, samen met BAV-ploeggenoot C. Van Damme, en eindigden op de 3de plaats in een tijd van 9.04.90. Ze gingen met een bronzen medaille naar huis. Een speciale vermelding voor cadet Tiemen, die inviel voor een senior die wegens een begrafenis van een familielid forfait moest geven. De vuurdoop van Tiemen, die voor het eerst samen met senioren in een wedstrijd aantrad, was “speciaal” en hij liep zowat de hele wedstrijd alleen in de achtervolging.

Ferre Van Deuren, Emiel De Pauw en Joris De Braekeleer, samen met BAV ploeggenoot Andy Keymolen, deden het voortreffelijk. De doelstelling was een 3de plaats te halen. Dat werd ruimschoots overtroffen. Het werd zilver, na het ongenaakbare ROBA. Hun eindtijd van 17.07.32 is meer dan voortreffelijk. Een plaatselijke coach noteerde de volgende individuele tijden:

  • Ferre Van Deuren (startloper) noteerde 4.18.98
  • Emiel De Pauw: 4.19.63
  • Andy Keymolen: 4.16.53
  • Joris De Braekeleer: 4.12.26

Zulke mooie resultaten zijn zeker een stimulans en een voorbeeld voor onze jeugdatleten.

M.G.