Nieuwsbrief 12 oktober 2015

Veel van onze lopers zijn de laatste weken bijzonder actief op halve- en hele marathons. Na deze in Brussel trokken ze naar de marathon van Eindhoven. Hun resultaten sijpelen langzaam binnen en zien er schitterend uit! Ondertussen bereiden nog anderen zich voor op de marathon in het zonnige Valencia. Veel succes !!

Trainingen op de piste

Terwijl de groepen van Marc en Hamid duchtig aan het trainen zijn op de piste als voorbereiding op hun crossen en marathons laat groep 2 het wat afweten. Groepen 1 en 2 zijn meer recreatief. De soms slechte staat van de piste houdt ze weg. Toch is 1 keer per week een pistetraining een aanrader. Je loopt minder kans op kwetsuren en het is de ideale voorbereiding op het zomerseizoen in het bos. Je basissnelheid verhoogt door de lichte intervaltraining waardoor je makkelijker de boslopen afwerkt. We hopen jullie deze winter terug meer op de piste te zien.

Nieuwe begeleider voor groep 1 en 2

In de vorige nieuwsbrief werd een oproep gedaan voor begeleiders/trainers voor de groepen 1 en 2. Marc Wayenbergh of  beter gekend als lange Marc heeft zich bereid verklaard voortaan mee met Danny training te geven. Marc werkte zijn 40ste en voorlopig laatste (?) marathon af in Eindhoven waarvoor een dikke proficiat. We zullen zijn steun goed kunnen gebruiken. De komende weken gaan Marc en Danny samen bekijken hoe ze de trainingen gaan aanpakken.

Halve en hele marathon te Brussel

 

1000 terrassen in Brussel

1000 terrassen in Brussel

 

Eerst en vooral een hele dikke proficiat aan Isabelle, André, Thierry en Wim: allemaal haalden ze “personal bests” tijdens de halve marathon van Brussel.

Ook bij marathongroep, voor wie deze halve een trainingsloop was, waren er een aantal personal bests en vooral een heel goed gevoel in de voorbereiding van de New York en Valencia marathon. En dan hebben we het nog niet gehad over de straffe 3de plaats van Lineke bij de vrouwen algemeen, ook tijdens een “trainingsloop”.

Of over the “real stuff”: Mathieu die de volle marathon nog maar eens succesvol afrondt!

Helaas waren er vooraf ook een paar zieken/geblesseerden te betreuren die we een snel herstel toewensen.

Vandaag trok een grote en goed voorbereide ZA-Team delegatie naar de marathon van Eindhoven. Een verslag hierover in de volgende nieuwsbrief.

Nordic-Walking

Weinig nieuws van het Walking Team. De trainingen op zondag te Jezus-Eik (9u30) en op woensdag (19u30) te Hoeilaart gaan gewoon door.

Bijt in je vrije tijd – Amuseer jullie in het Nederlands

Dat is de slagzin van het nieuwe initiatief die ‘De Rand’ organiseert in de gordel rond Brussel. Suzy, reeds jaren lid van onze club neemt het meterschap op zich. Bedoeling is anderstaligen via activiteiten kennis te laten maken met onze club en zo hun Nederlands te leren.

Nu zondag 18 oktober nodigen we ze uit om samen met ons te lopen en te walken. Na de training wordt er bij een drankje gezellig nagepraat. Wie sportieve anderstalige mensen kent in de omgeving moedig ze aan om eens mee naar een training te komen. Meer info via mailadres info@zateam.be of op www.zateam.be .

Jos 75 jaar jong

Vorige maandag nodigde Jos ons uit op een hapje en een tapje na de training te Huldenberg, samen met de ‘anciens’ en de jongere garde.

Jos stond er altijd als de club het hem vroeg. Bij de interclubs ontpopte hij zich als een allrounder. Hoog- en verspringen, horden of 100 m, zelfs een 5000 m. Nooit zei hij neen als de club hem nodig had. Nu maakt hij zich nog dienstig als loper, helper en blindenbegeleider.

Beste Jos, mannen als jij zijn het cement van onze club.

Gelukkige verjaardag en nog vele jaren!!

 

Als Jos spreekt...

Als Jos spreekt…

 

Guido Van Gent op de marathon in Eindhoven:

 Minder goed dan verhoopt, maar toch eervol gesneuveld!

Na mijn tijd van 3:59:32 in de Marathon van Brussel vorige week, was ik naar de Marathon van Eindhoven getrokken met als doel te finishen in minder dan 3u56, maar ‘t is anders afgelopen. Al tijdens de eerste kilometers voelde ik me niet in mijn sas: ik raakte niet in het goede ritme, en moest de mannen met de oranje ballonnen (de tempomakers voor een tijd van 4uur) laten gaan. Vanaf km 10 begon het beter te lopen: de zon kwam er door, en ik ook. Maar ik wilde de opgelopen achterstand te snel goed maken, en werd overmoedig. Kilometers lang liep ik in het kielzog van twee sympathieke Nederlanders aan een iets te snel tempo. Aan km 30 kwamen we door in 2:47! Ik besloot wijselijk om hen te laten gaan en mijn eigen tempo te zoeken, maar het kwaad was geschied: vanaf km 35 kwam stilaan het verval. De laatste 2 kilometers waren er te veel aan. Ik begon te zwalpen en heb puur op karakter de finish gehaald. 4:00:09 was het verdikt. Da’s de harde wet van de marathon: elk foutje onderweg wordt cash betaald aan de finish! Maar dat maakt meteen ook de charme uit van een marathon: het is elke keer opnieuw je grenzen aftasten, niet enkel fysiek maar ook mentaal. En nooit opgeven, wat er ook gebeurt. En daarmee zit voor mij het loopseizoen er op. Na een winterstop van enkele weken vind ik in 2016 wel een nieuwe uitdaging waarvoor ik me kan opladen!

Guido Van Gent

Kalender

Zaterdag 17 oktober – Acerta Brussels Ekiden (en NIET op 24 oktober zoals eerst gemeld).

Zondag 18 oktober – Bijt in je vrije tijd – training Jezus-Eik om 10 uur.

Woensdag 11 november – Solidariteitsjogging in Vossem.

Zondag 15 november – Halve- of hele marathon van Kasterlee.

Zaterdag 28 november – Zateam clubfeest – Zaal de Fraat in Eizer.

 

Sportieve groeten,

Danny, Joëlle, Hamid, Guido
en het activiteitencomité