Clubhistoriek

Tot oktober 2002 kende de regio tussen Kortenberg en Overijse één atletiekclub, met name Atletiekclub Kortenberg-Overijse met twee afdelingen, één in Kortenberg en één in de Druivenstreek. Na vijf jaren samenwerken werd echter gemerkt dat deze fusieclub onvoldoende kon inspelen op de locale sportbehoeften.

Daarom was een opsplitsing van de vereniging met uitgebreide autonomie voor de verschillende atletiekkernen een noodzaak. Deze bestuurlijke hervorming ging gepaard met een naamsverandering: in november 2003 wordt ACKO officieel omgedoopt tot VAMB, Vlaamse Atletiek Midden-Brabant.

Op 1 januari onstond dan Zoniën Athletics Team (Competitie en recreatie), een atletiekclub met als thuisbasis de Druivenstreek.

Groot verschil met het verleden is het feit dat deze vereniging niet enkel mensen gaat begeleiden met competitie-objectieven, zijnde de sporter die op een (semi-) hoog niveau atletiek wilt bedrijven. Vanaf nu zullen ook andere mensen die enkel voor de ontspanning of voor de gezondheid de benen willen strekken, met raad en daad worden bijgestaan door onze trainersstaf.

Teneinde de competitie-sporters optimaal te begeleiden, sluit de competitie-afdeling van Z.A.Team aan bij VAMB. De recreatie-afdeling echter blijft autonoom werken.

In 2007 wordt VAMB echter ontbonden omdat Atletiekclub Kortenberg weer als autonome atletiekvereniging van start wil, Zo diende voor de competitieve atleten van Z.A.Team een oplossing te worden gevonden. Om versnippering tegen te gaan wenste men geen nieuwe atletiekvereniging op te richten die bij de Vlaamse Atletiekliga zou aansluiten. De Brusselse Atletiekvereniging, actief op de vernieuwde VUB-piste, was één van de opties die door de verantwoordelijken van Z.A.Team werden onderzocht en … goed bevonden.

Zoveel mogelijk mensen aan het bewegen zetten en zoveel mogelijk getalenteerden begeleiden en aanzetten tot competitie vormen de twee uitdagingen die Z.A.Team en BAV samen aangaan. De krachten worden gebundelt om de (competitieve) atletiek in onze regio in de verf te zetten. Deze vernieuwing werd tevens gesymboliseerd door competitief met een nieuwe blauw-oranje-wit uitrusting aan te treden.