Start 2 Run 2022

Het Zoniën Athletics Team, dé atletiekvereniging van de Druivenstreek, organiseert, in samenwerking met de sportdiensten van Overijse, Huldenberg en Hoeilaart, een “Start 2 Run” cursus van 10 weken. Aan een aangepast tempo worden de beginnende lopers, onder begeleiding van gemotiveerde en deskundige lesgevers, de basistechnieken van het joggen aangeleerd. Als extra krijg je ook nog stabilisatieoefeningen en wordt er stilgestaan bij het belang van het stretchen.

Op het einde van de cursus krijgen de deelnemers de kans hun inspanningen beloond te zien. Tijdens de 11.11.11 Jogging te Vossem op vrijdag 11 november 2022 kunnen de nieuwe Start 2 Runners het parcours van 5km afleggen om zo hun diploma te halen.

Afspraken

Er wordt steeds gelopen op de atletiekpiste Den Heurk gelegen te Overijse.
Op dinsdag en donderdag wordt er gelopen om 19u30.
Zaterdag spreken we af om 11u00.
De eerste training gaat door op dinsdag 6 september 2022.

Deelnameprijs

De deelnameprijs bedraagt 80 euro.
Inbegrepen in de prijs: sportverzekering, lidgeld tot 30 september 2023 en t-shirt.
Een deel van het inschrijvingsbedrag wordt mogelijks terugbetaald via je ziekenfonds.

Uitrusting

Er is geen specifieke uitrusting nodig.
We raden wel aan om te investeren in goede loopschoenen en sokken.
Ga daarvoor zeker eens langs bij één van onze sponsors, Watermolen Sport. Als lid van onze club krijg je daar overigens een korting van 5%.

Eten en drinken

Wil je vóór de training nog snel iets eten? Tracht dan minstens 1 uur op voorhand iets te eten. Een zware maaltijd raden wij sowieso af! Wil je toch nog snel iets eten vlak voor de start, kies dan voor een banaan of een sportreep.
Drink tijdens de dag voldoende water zodat je goed gehydrateerd aan de training kan beginnen. Voorzie op elke training ook steeds een flesje water.

Interesse?

Om je in te schrijven surf je naar www.twizzit.com/go/zateam-start-2-run-2022.
Op donderdag 1 september 2022 voorzien we een infoavond om 20u00 in ons clubhuis aan de atletiekpiste Den Heurk te Overijse.

Vragen?

Zit je nog met vragen, neem dan contact op met onze recreatieverantwoordelijke Danny Bombaerts via gsm 0478/28.17.06 of e-mail danny@zateam.be.