Jeugd en competitie wedstrijden

Kalender: zie https://app.twizzit.com

Ben je lid en heb je geen toegang tot Twizzit? Stuur dan een e-mail naar webmaster@zateam.be.

Verslagen van wedstrijden komen regelmatig op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/ZonienAthleticsTeam/

Winterseizoen: Crossen en indoor meeting

Zomerseizoen: Pistewedstrijden

De club stimuleert het deelnemen aan atletiekwedstrijden onder de vlag van BAV (zie Clubhistoriek). Via de kalender op Twizzit worden wedstrijden gecommuniceerd. Indien u geen toegang heeft tot Twizzit, verwittig dan de jeugdcoördinator of webmaster. Er zijn 3 types:

  • Begeleide wedstrijden: Trainers en atleten carpoolen van de piste naar de wedstrijd. De vertrouwde jeugdtrainers begeleiden de atleten van inschrijving tot uitlopen. Ouders die rechtstreeks gaan, worden gevraagd om 1 uur op voorhand aanwezig te zijn voor de opwarming.
  • Semi begeleide wedstrijden: Een andere trainer (bvb. van onze zusterclub BAV) zal op de wedstrijd aanwezig zijn en de begeleiding verzorgen. Carpoolen wordt niet door de club geregeld.
  • Niet begeleide wedstrijden: Een selectie van gekende wedstrijden (in de buurt) vervolledigt de kalender. Er wordt geen trainer of carpooling voorzien. Atleten moeten zelf voldoende opwarmen en uitlopen (vraag eventueel info aan uw trainer).

Checklist wedstrijden: BAV singlet, VAL nummer, spikes, gewone schoenen en trainingskostuum voor opwarming, eten en drinken.

Jeugdcriterium

Jeugd- en competitieatleten, via het Zoniën Athletics Team aangesloten bij de VAL, die in één atletiekjaar aan minimaal één van de volgende criteria voldoen, zullen op het clubfeest van het volgende atletiekjaar gehuldigd worden en een attentie ontvangen:

  • deelname aan min. 6 VAL atletiekwedstrijden
  • podium op een officieel atletiekkampioenschap van minimaal provinciaal niveau

De atleet verwittigt de jeugdcoördinator (jeugd@zateam.be) ten laatste in het begin van het volgende atletiekjaar als hij hiervoor in aanmerking komt.