Drie atleten van groep 4 schitteren in de marathon van Berlijn. Tessa Avermaete verpulvert het clubrecord!

De marathon van Berlijn werd op zondag 24 september 2023 gelopen in de straten van de Duitse hoofdstad. 30000 atleten stonden aan de startlijn van deze 48e editie die sinds de val van de Muur in 1989 uitgroeide tot een van de grootste loopwedstrijden ter wereld; waaronder drie atleten van onze club.

Ze hadden alle drie een specifiek tienweken programma achter de rug en het uur van de waarheid naderde.

Marathon Berlijn 2023

Bij Patrick Wouters lag de verwachting hoog. De voorbereiding was goed verlopen. In Berlijn was de setting goed, het weer, organisatie, het parcours en sfeer waren prima.

Rond de 18de kilometer was het goed gevoel iets of wat verdwenen en werden de benen zwaarder en bijgevolg zat een persoonlijk record er niet meer in. Maar hij hield stand tijdens de laatste kilometers en eindigde de wedstrijd in 2u50’40”. Op amper 92″ van zijn persoonlijk record.

Tja, records worden niet in elke wedstrijd en op bestelling gelopen. En volgende keer lukt het misschien wel en zeer waarschijnlijk onverwacht.

Jonas liep in dezelfde wedstrijd 3u05’43”. Hij liep iets trager dan zijn vorige, eerste marathon. Hij had gehoopt onder de 3u05 binnen te komen, maar was uiteindelijk zeer tevreden met zijn tijd. Maar iets meer dan 3u lopen voor een twintiger is niet zo evident.

En wat gezegd van Tessa. Zij verpulverde haar persoonlijk record en veegt meteen ook het clubrecord, dat vorig jaar werd gevestigd door Lies Royackers in Amsterdam, van de tabellen. Het nieuwe clubrecord is 3u11’52”. Dat is een verbetering van liefst 5 minuten.

Dit is een knappe tijd.

Onze drie marathonlopers verdienen een dikke pluim met hun prestaties van vorige zondag.

Ook sommige pistelopers liepen hun laatste wedstrijd in Geraardsbergen. Mathijs liep een mooie 1000 meter in 2’41″76 een persoonlijk record en hij werd daarmee 3de in zijn wedstrijd. Joris won de 3000 meter in 8’57″88 in de sprint. Een puike einde-seizoens-wedstrijd.

Marc Gyselinck