Felix Sohieloop op zondag 7 mei 2023 te Hoeilaart

Naar jaarlijkse traditie vindt in Hoeilaart tijdens het eerste weekend van de maand mei de Meicrossen plaats. Ook dit jaar is dit niet anders! Wat is er wél anders? De naam van het evenement. De organisatoren vonden de term “crossen” niet meer passen in het concept van deze loopwedstrijd. Daarom hebben ze er voor gekozen om een nieuwe naam te zoeken, namelijk “Felix Sohieloop”.

Deze naam refereert uiteraard naar Felix Sohie, de grondlegger van de commerciële druiventeelt onder glas in Hoeilaart en in het hele land. Hij werd geboren in Hoeilaart in 1841 en overleed er in 1929. In de huidige Felix Sohiestraat kan je zijn geboortehuis op nr 15 nog steeds zien. Dit even voor de geschiedenis…

Dit jaar zal je op zondag 7 mei kunnen kiezen uit twee afstanden: 5,5km of 11km. De start- en aankomstplaats verhuist opnieuw naar de sporthal, zoals enkele jaren geleden. Dit geeft de deelnemers meer mogelijkheden qua kleedkamers, douches, bewaring sporttassen, catering, enz.

De lopers van de 5,5km zullen van start gaan om 9u45. Ga je voor de 11km, dan moet je wachten tot 10u30 alvorens het startschot gegeven wordt.

Er wordt gewerkt met voorinschrijvingen. De deelnameprijs van de 5,5km bedraagt €6 en die van de 11km bedraagt €10. De dag zelf ter plaatse inschrijven kan ook, maar dan betaal je €2 extra.

Voor meer informatie en inschrijvingen kan je terecht op https://zateam.be/felix-sohieloop.

De organisatoren hopen alvast op een zonnige, geslaagde editie met jou er bij!