Jogging du Fond des Ails (10/02/2018)

 

De eerste wedstrijd van dit jaar hebben we mogen lopen op bekend terrein, in en rond het park van Terhulpen. Het was voor vele lopers echter bang afwachten wat de sneeuw van de dag ervoor en de regen tijdens de ochtend zelf met het parcours zou doen. Gelukkig brak het zonnetje al snel door en verscheen er een helderblauwe hemel achter de vele wolken van de afgelopen dagen!

 

 

 

Een mooi aantal ZA-Teamers koos ervoor om ons regelmatigheidscriterium te starten met de Jogging du Fond des Ails op zaterdag 10 februari. Om 15 uur stonden 11 groene ZA-Team-shirts in het zonnetje aan de start van de wedstrijd in Terhulpen.

 

Door het slechtere weer van de afgelopen dagen werd het heuvelachtig parcours van 13,3 kilometer nog zwaarder. Schoenen en broeken bleven niet gespaard van de modder. Maar niet enkel de vele modderbaden op het parcours maakten deze wedstrijd zo zwaar. Er werden ook vele hoogtemeters getrotseerd op deze mooie namiddag!

 

Het parcours leidde de meer dan 1000 lopers naar het park van Terhulpen, waar er rond de vijver gelopen werd tot aan het kasteel van Solvay. Na een lange klim werd het parcours eindelijk wat vlakker, al maakte de tegenwind het niet echt makkelijker. Na een korte afdaling mochten de lopers echter alweer bergop, waarna er pas na 6,5 kilometer een einde kwam aan het bijna continue klimmen. Vanaf dit verste en hoogste punt konden de lopers zich dan helemaal, op een 3-tal heuveltjes na, laten gaan via de Fondation Folon en opnieuw langs de vijvers van het park, recht richting de finish!

 

Aan de finish stond Hamid de ZA-Teamers trots op te wachten. De lopers konden zich daar weer helemaal opwarmen met liters warme thee, al zorgde het zonnetje ook al voor genoeg warmte. En uiteraard was er ook genoeg eten om de hongerige magen te stillen na deze zware inspanning.

 

Het regelmatigheidscriterium is dan ook fantastisch gestart met mooie prestaties van alle ZA-Teamers die daar aanwezig waren. Er werd zelfs een podiumplaatsje veroverd! Een dikke proficiat aan alle lopers en supporters langs het parcours!

Jessica Gors