Joris Debraekeleer loopt op enkele dagen tijd twee clubrecords bij de Masters. Hij duikt voor het eerst onder de 2 min op 800 meter (1.59.54)

Het was een kwestie van tijd, maar uiteindelijk lukte het Joris om de 800 meter te lopen onder de 2 minuten. Zijn nieuwe tijd is 1.59.54 is meteen een nieuw clubrecord bij de Masters.

De organisatie in de meeting van White Star in Sint-Lambrechts Woluwe leek nergens op. Er waren geen tijdspanelen opgesteld op de piste; zelfs niet aan de aankomst.  Het was dus blind lopen, aldus Joris.

7 atleten kwamen aan de start; waaronder Joris Debraekeleer en Mathijs Cochez, die onze club vertegenwoordigden. Er werd stevig gelopen. Met nog één ronde voor de boeg, trokken vier atleten, waaronder Joris, stevig door en het tempo verhoogde stelselmatig. Op 200 meter van de meet werd er gespurt en werd onder de 29 sec. gelopen. Joris werd vierde in een puike 1.59.54; een nieuw clubrecord bij de Masters. Het moet zowat meer dan 20 jaar geleden zijn dat iemand van onze club nog onder de twee minuten dook op 800 meter. Met deze prestatie wordt Joris de 4de beste Belg op de ranglijsten van dit jaar op 800 meter. Nog even melden dat Pirlet van Huy deze wedstrijd won in 1.58.56.

Mathijs liep in dezelfde wedstrijd als 6de over de meet in een puike tijd van 2.08.04.

De prestatiehonger van onze Joris lijkt maar niet te stillen en wou ook op de 1500 meter schitteren. Dat gebeurde dan ook vorige zondag in Kortrijk. Hij dook net niet onder de 4 minutengrens. Het werd 4.00.62. Opnieuw een clubrecord bij de Masters.

Proficiat.

Marc Gyselinck