PK Veldlopen Vlaams-Brabant

Exact één week na het PK Indoor stond er alweer een belangrijke wedstrijd op het programma van onze jeugd- en competitie atleten, namelijk het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen te Vilvoorde op zondag 14 januari 2024. Vandaag exact één week geleden dus stonden er 781 atleten in koude, winterse omstandigheden te ijsberen voor de start van hun wedstrijd. Maar liefst 23 Z.A.Teamers trotseerden de kou en gaven zich voor de volle 100%!

vlnr: Xiam Stevens (ACP), Briek Maes (BAV – Z.A.Team), Ibrahim Stitou (OEH)

Bij één van de eerste wedstrijden van de dag was het al meteen raak voor onze club. Elise Vanderlinden (9 jaar) eindigde als 2de in de wedstrijd van de pupillen eerstejaars bij de vrouwen in een tijd van 6:09. Zij neemt de zilveren medaille mee naar huis.

In dezelfde leeftijdscategorie voor de mannen, behaalde Finn Claes (9 jaar) de 3de plaats in een tijd van 5:30. Een bronzen medaille voor hem dus.

Bij de miniemen eerstejaars mannen was Sepp Vanlaethem (11 jaar) nét dat tikkeltje sneller en veroverde de gouden medaille. Hij eindigde in een tijd van 6:12. In de reeks van de tweedejaars wist Seppe Heye (12 jaar) de 2de plaats te bemachtigen met eveneens een tijd van 6:12. Hij gaat dus naar huis met de zilveren medaille. In diezelfde wedstrijd eindigde Lars Claes (12 jaar) op een verdienstelijke 5de plaats in 6:26.

In de categorie van de cadetten mannen eindigde Briek Maes (13 jaar) als 2de in een tijd van 8:15. Hij verovert hiermee de gouden medaille bij de eerstejaars.

Bij de junioren mannen pikt Robbe Van Looveren (17 jaar) de bronzen medaille mee met een tijd van 19:27.

In de korte cross bij de senioren mannen strand Mathijs Cochez (20 jaar) op de knappe maar meest ondankbare 4de plaats met een tijd van 8:20.

En als laatste behaalde Joris Debraekeleer (43 jaar) de 3de plaats bij de masters mannen 35+ met een tijd van 19:16. Goed dus voor een bronzen medaille.

Proficiat iedereen en ook aan Toke Brankaer, Robbe Van Landeghem, Seppe Gielis, Tijl Brankaer, Antoine Hostyn, Cas Brankaer, Louis Heyrbaut, Nand Verhaeghe, Thor Van De Weghe, Daan Ziomek, Cedrik Gillijns, Brent Stroobants, Ewan Van Hauwermeiren en Patrick Endels die stuk voor stuk knap gelopen hebben!