Wat een weekend

Wat een weekend! Onze atleten streden op 2 fronten. In Leuven waren de pupillen en miniemen aan het feest. Cadetten, scholieren, junioren en senioren hebben hun beste beentje voorgezet op de ‘Gouden 1500’ in Vilvoorde.

De pupillen en miniemen kampten voor de provinciale titels. Onze delegatie was beperkt, maar Nedda, Sepp, Seppe, Lars, Nand en Robbe zijn echte toppers en deden het allemaal super goed. Uitschieters waren goud en zilver voor Seppe (3.15.33) en Sepp (3.16.64) op de 1000m waarbij Seppe ook nog eens een nieuw clubrecord neerzette. Nedda tekende voor brons op de 60 m horden en ook hier noteerden we een nieuw clubrecord (11.70 is bijna 2 sec sneller dan de oude toptijd die al sinds 1993 standhield!). Lars sprong 3m90 ver (4e) en miste daarbij met een luttele 9 cm het podium.

In Vilvoorde mocht Lise de spits afbijten bij de cadetten meisjes op de 1500 m en kwam bij haar debuut op die afstand als 2e over de meet. De wedstrijd kwam heel traag op gang. Wat onwennig na 3 jaar zonder pistewedstrijden nam ze de bende op sleeptouw tot 1300m. De eindsprint was daardoor doorslaggevend.

Bij de jongens waren we erg goed vertegenwoordigd met 4 clubmakkers. Tiemen liep een zeer knappe 4.26.63 en deed daarmee maar liefst 20 sec (!) van zijn besttijd. Voor Cedrik, Ewan en Vic was het de eerste keer op die afstand. We noteerden knappe tijden ver onder de beoogde 5 min voor Cedrik en Ewan. Vic zal hetzelfde doen als hij het doseren op die afstand net wat beter onder de knie krijgt, maar heeft als eerstejaars nog heel veel tijd om dat te doen.

Robbe liep een mooie 4.34.57 bij de scholieren. Senne benaderde bij de junioren met 4.29.91 ook vrij goed z’n besttijd en viel met een 4e plaats maar net naast het podium. In dezelfde race moest Matthijs op het einde inbinden en hij kwam al uitbollend over de streep. Stefaan sloot de rij met een mooie 4.28.21 in de seniorenrace.

Alle uitslagen kunnen geraadpleegd worden op: