Jogging du Ronvau (10/03/2018)

 

 

Ook onze tweede criteriumwedstrijd was een groot succes! Ondanks de voorspelde regen waren ook nu weer meer dan 10 ZA-Teamers afgezakt naar Chaumont-Gistoux voor de Jogging du Ronvau. De regen bleef gelukkig niet duren en het werd ideaal loopweer. Het parcours dat ons werd voorgeschoteld, hadden we echter niet verwacht!

 

 

Om 15 uur klonk achter het sportcentrum het gemeenschappelijk startschot van de 5 en 12,8 kilometer. We werden eerst door de straten van het dorp geleid voor een lus van 2 kilometer. Ideaal om ons voor te bereiden op wat er ons te wachten stond na 3,5 kilometer. Want toen begon het pas echt!

 

Na een vlakke opwarming begonnen de hoogtemeters zich op te stapelen. Wie vond dat onze eerste criteriumwedstrijd modderig was, weet nu pas écht wat modderig en glad betekent. Geen enkel bospaadje lag er nog droog bij. Het was dan ook een opluchting wanneer we nog eens via asfalt konden lopen. Al was daar, in de open vlaktes, de sterke tegenwind de pretbederver.

 

Ook de meeste klimmen waarlangs de pijlen ons heen gidsten waren niets vergeleken met wat we in het Zoniënwoud gewoon zijn. Op afdalingen was het bovendien ook vaak lang wachten. Wanneer je dacht dat dit nu toch wel écht de laatste klim moest zijn, had je het goed mis. De ene (modderige) heuvel, volgde de andere op. Wanneer de lopers dan toch beloond werden met een afdaling, bleek deze vaak nog lastiger te zijn dan het omhoog lopen. Ze waren zo steil dat je nog meer energie verloor met het afremmen, heel erg kort vergeleken met die ellenlange klimmen en de laatste afdaling, 500 meter voor het einde, was bovendien ook nog eens ontzettend moeilijk vanwege de modder, takken en uitstekende wortels.

 

Maar de voldoening was des te groter na het bereiken van de finish! “We hebben het toch maar eens mooi gedaan!”. Onze ZA-Teamers in Chaumont-Gistoux verdienen meer dan ooit een dikke pluim voor het uitlopen van dit loodzwaar parcours. En ook nu werd er onder de ZA-Teamers een podiumplekje behaald: de eerste plaats binnen de categorie van vrouwen tussen 20 en 29 jaar!