Joris Debraekeleer tweemaal Belgisch kampioen!

Vorige zaterdag werden de Belgische kampioenschappen Masters indoor gehouden in Louvain-la-Neuve. Een van de vele deelnemers was onze Joris Debraekeleer. Het werd een marathonzitting van 9u30 tot 18u30.

Volgens een artikel in “Atletiekleven” werd de middellange afstand bijna volledig gedomineerd door Vlamingen! Van de 35 titels op de 800m of de 1500m gingen er maar liefst 29 naar VAL-atleten.

Twee titels gingen naar onze Joris.

Op 800 meter liet Joris de koppositie over aan de concurrentie om op iets meer dan een ronde van het einde plots te demarreren. De concurrentie kon in de laatste ronde Joris niet meer inhalen. Hij won de wedstrijd in 2.05.10 voor Guerfal Ridha van AAGent in 2.06.16.

Drie uur later startte Joris in de 1500 meter. Ook daar liep hij een tactische wedstrijd. Hij liet hier ook eerst de concurrentie het tempo bepalen maar bleef aandachtig lopen in tweede positie om dan verrassend op 300 meter van het einde een verschroeiende versnelling in te lassen. Favoriet Misha Declerck van AVMolenland was verrast en kreeg het gat niet meer dicht. Joris won in 4.13.62 voor Misha die in 4.16.26 finishte.

De superconcentratie-trainingen, van de laatste week, die we als trainer en atleet hadden besproken loonde. Het leverde het paradepaardje van onze atletiekclub twee titels op.