Patrick Wouters behaalt PR op de Marathon van Eindhoven

Na een specifieke voorbereiding van 12 weken op de marathon, loopt Patrick Wouters een persoonlijk record op de marathon in Eindhoven. Zijn eindtijd was 2.49.08. Een geweldig mooi resultaat. We laten Patrick aan het woord om zijn prestatie te commentariëren.

“Ik ben heel content met het resultaat. 2u49’08” is mijn officiële tijd. 6min30 van mijn vorige PR gedaan . Ikhad er ergens wel op gehoopt omdat het op training altijd heel goed ging. Maar gezien dat de tijden in de vorige wedstrijden wat tegen vielen, dacht ik dat het wat te hoog gegrepen ging zijn.

Het ging eigenlijk vanaf het begin heel vlot. Zo vlot dat ik al dacht dat ik wat te snel gestart was maar mijn hartslag bleef laag, rond de 160 continu, terwijl anaeroob punt rond de 167 ligt. Na 15km werd mijn groepje van 4 ingehaald door een groter groepje met de eerste vrouw en die liepen van mijn andere companen weg na 17km. Ik heb dan een berekend gokje genomen door mee te gaan maar mijn hartslag bleef laag. Vanaf km 25 begon ik wel wat aan de rekker te hangen in dat groepje en heb het breekpunt kunnen uitstellen tot km 35. Ondertussen liep ik dan wel een paar km in het rood. Ook de quadriceps begonnen wat op te spelen toen. Vanaf km 35 was het wel serieus afzien en de schade zoveel mogelijk beperken. Uiteindelijk verloor ik maar tussen de 5 à 10 sec per km afteraf bekeken. Ik dacht aan km 35 dat de 2u50 halen moeilijk ging worden. Maar eens de laatste 2 km krijg je terug vleugels uiteraard om er nog iets uit te persen.”

In naam van de atleten van groep 4 wensen wij Patrick te feliciteren met het behaald resultaat.

M.G.