Meicrossen 2018

 

Het vernieuwd parcours van de Meicrossen, volledige in het Zoniënwoud, viel vorig jaar zo goed in de smaak dat het vanzelfsprekend was dat we dit concept ook dit jaar zouden aanhouden! De start van de korte afstand (3,4 km) klonk dan ook weer rond 19u30 aan het bosmuseum op de Duboislaan, gevolgd door die van de lange afstand (11,7 km) om 20u.

 

Vorig jaar konden we al van een onverhoopt succes spreken. Dit jaar deden we er echter nog een schepje bovenop. Er stonden maar liefst 35 overenthousiaste lopers aan de startlijn van de korte afstand en nog eens 36 aan die van de langere afstand! Met een totaal van 393 lopers bleef het totale deelnemersaantal nagenoeg onveranderd, maar dit jaar waren de lopers evenwichtigere verdeeld over de twee afstanden. 178 lopers en lopertjes kozen voor de kortere afstand en 215 kozen ervoor om het zwaar en heuvelachtig parcours van de lange afstand te trotseren!

 

Het zonnetje was deze eerste vrijdag van de maand al zeer vroeg van de partij. Het bos kwam er op zijn mooist uit! Ook de temperaturen bleven de hele dag stijgen, maar doordat de start pas later op de avond plaatsvond was de grootste warmte gelukkig ook al voorbij. De weergoden waren ons ook de afgelopen dagen gunstig gezind, want door het drogere weer veranderde de modderplassen weer tot beloopbare ondergronden. Alle omstandigheden zaten dus goed om een prachteditie te worden in ideale loopomstandigheden.

 

Na de eerste vernieuwde editie van vorig jaar, hebben we de talrijke verbetertips niet genegeerd! De bewegwijzering was dit jaar zo duidelijk als het maar kon zijn. Ook de start werd iets minder gevaarlijk door het parcours eerst een 100-tal meter langer over de Duboislaan te laten lopen vooraleer via een smal paadje het bos in te duiken. Voor de rest bleven de parcoursen ongewijzigd. Er moesten evenveel heuvels beklommen, boomwortels ontweken, zandbanken doorploeterd en grasvelden doorlopen worden. Een heel gevarieerd en zwaar parcours, dat het prachtige Zoniënwoud volledig tot zijn recht liet komen.

 

Tijdens de prijsuitreiking werd het al snel duidelijk dat onze lopers hun clubkleuren ontzettend goed vertegenwoordigd hadden. Bij de korte wedstrijdafstand veroverde Emiel de tweede plaats op het podium. Bij de vrouwen kreeg Lise de gouden en Hanne de zilveren medaille. Ook tijdens de langere afstand werd er prachtig gelopen. Met Els op de eerste en Leen op de tweede plaats in de categorie 45-plussers!

 

Naast de vele lopende ZA-Teamers, die één voor één een prachtprestatie hebben neergezet, waren er ook ontzettend veel helpende ZA-Teamers aanwezig! Zonder hen zou het geen topeditie geworden zijn! Toch denken we ook met z’n allen aan die ene loper die deze vrijdagavond minder geluk had en naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden!

 

Uitslagen Meicrossen 11,7 km

Uitslagen Meicrossen 3,4 km

 

Jessica Gors