Fura 10 Miles, Fura 10 K & Fura Shortcut 2018

 

Ook dit weekend konden we onze longen uit het lijf lopen op bekend terrein. Naar goede gewoonte staat ook dit jaar de Furaloop in ons regelmatigheidscriterium. Helemaal nieuw dit jaar is een extra wedstrijdafstand van 10,4 km. De lopers hadden bijgevolg de keuze uit maar liefst 3 afstanden: de Fura 10 miles, Fura 10K en de Fura Shortcut. Onze clubkleuren werden op elke afstand mooi vertegenwoordigd met respectievelijk 8, 5 en 6 lopers op de 16,1 km, 10,4 km en 6,4 km.

 

 

Om 14 uur klonk het startschot van de Fura 10 miles in Tervuren. Een half uur later gevolgd door die van de 10,4 km en nog eens 10 minuten later kon ook de Fura Shortcut van start gaan. Dit jaar was het echter één van de warmste edities ooit met maar liefst 24°C in de schaduw. Gelukkig waren enkel de eerste en laatste kilometer van elke wedstrijdafstand in de volle zon, door de straten van Tervuren. Nadien doken we ons Zoniënwoud in waar de Furalopers drie parcoursen uitgestippeld hadden langs de zwaarste klimmen.

 

De hoofdafstand, de Fura 10 Miles, liep heel de Koninklijke wandeling af, met de bijhoorde heuvels. Na 6 kilometer kwam de drankbevoorrading dan ook meer dan welkom. Even konden de 235 lopers weer op adem komen op het enig relatief vlakke deel van het parcours. Maar daarna begon het pas écht. We overwonnen met z’n allen de gevreesde Kamelenberg, die zijn naam niet gestolen had. Daalden vervolgens steil naar beneden om een kilometer later tegen de Muur van Fura op te lopen. Ook de 91 lopers van de Fura 10K moesten deze muur over. Eenmaal boven konden we vervolgens allemaal het verloren vocht weer aanvullen om na een laatste klim (na zovelen) twee kilometer in dalende lijn naar de finish te lopen.

 

Na de finish konden de helpers haast niet volgen met de bekertjes water aan te vullen. Ook de appels en bananen gingen er bij velen heel makkelijk in. Daarnaast werden we ook allemaal beloond met een goed gevulde goodiebag!

 

Al onze ZA-Teamers hebben het weer eens prachtig gedaan, en dat met deze warmte op zo’n zwaar parcours! Op de nevenafstand van 10 km behaalden we maar liefst 4 prijzen! Lien werd prachtig eerste! Marleen haalde brons en werd daarnaast nog eens eerste bij de 50+. Sébastien haalde eveneens brons en Ivo werd eerste man bij de 50+. Maar ook op de andere afstanden waren de podiumplekken niet ver af! Dikke proficiat allemaal!

 

 

Jessica Gors