Advocatenrun 2017

 

https://scontent.fbru2-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/18839729_10213757536117330_4785448316586540039_o.jpg?oh=096810d14bac49c0eeadf5097c73a5d8&oe=59DDE2BDVoor het achtste jaar op rij stak het ZA-Team een helpend handje toe bij de Advocatenrun. De start vond, naar goede gewoonte, plaats in het park van Tervuren aan het Koloniënpaleis. Zowel lopers, wandelaars, fietsers als supporters konden ook nu weer genieten van een leuk sportevenement met bijhorend buffet om de hongerige magen na de inspanning te stillen.

 

 

 

Om een goede wedstrijd te lopen, werd er onder begeleiding van de kinépraktijk een gezamenlijke opwarming voorzien rond 14u15. Eenmaal iedereen opgewarmd was, klonk rond 14u30 het startschot van de 5 km-loopwedstrijd aan het Koloniënpaleis. Ook de nordic walkers en de wandelaars vertrokken op hetzelfde tijdstip. Van daaruit liepen de 90-tal lopers, waaronder een 5-tal ZA-Teamers, naar de vijvers van het park van Tervuren. Deze werd voor de eerste keer overgestoken om er vervolgens nog een hele tijd langs te lopen. Eenmaal het Spaans Huis voorbij, sloegen de lopers rechts het bos in. Nadien zetten de lopers hun weg weer verder langs de vijvers, lichtjes bergopwaarts. Iets meer dan een kilometer voor het einde kregen ze echter een veel steilere klim voorgeschoteld. Eenmaal de vijvers weer overgestoken was het in rechte lijn naar de finish!

 

De laatste lopers van de 5 km waren allemaal al binnen toen de moedigen voor de 12 km bijeen troepten om ook aan hun opwarming te beginnen. Voor de tweede keer deze namiddag klonk het startschot, om 15u30. Nu waren ze met een 70-tal in totaal en werd het ZA-Team weer door een 5-tal lopers vertegenwoordigd. Ze volgden hetzelfde parcours als hun collegalopers tot ze aan de Capucijnenpoort kwamen. Hier staken ze de straat over om het Zoniënwoud in te duiken. De sportievelingen werden al meteen beloond met een bergop over kasseien. De rest van het parcours ging langs heuvelachtige onverharde bospaden. Net voor het park weer binnen te lopen, konden de lopers gelukkig even op adem komen met een langere afdaling. Vervolgens liepen ze, net zoals die van de kortere afstand, in rechte lijn naar de finish. In rechte lijn naar het meer dan verdiend buffet!

 

Ook dit jaar kon iedereen weer helemaal op krachten komen met een heerlijk buffet. Er was voor ieder wat wils: fruit en vers gemaakte smoothies, pannenkoeken en ijs, maar ook een buffet met pasta, lasagne, pizza, sla,…. En uiteraard was er ook voldoende drank voorzien! Bovendien was het ook mogelijk om plaats te nemen op de massagetafel.

 

Hoewel er dit jaar duidelijk minder sportievelingen aanwezig waren, kunnen we ook nu van een geslaagde editie spreken. Het was ideaal weer en de sfeer zat meer dan goed voor een gezellige en lekkere namiddag onder vrienden en familie. Ook nu werd het ZA-Team goed vertegenwoordigd, zowel bij de lopers als bij de helpers!