MAC jogging en Solidariteitsloop 2017

 

Het was alweer anderhalve maand geleden dat er nog een wedstrijd gelopen werd van ons criterium. Na de MAC jogging in Machelen op 10 juni, vond afgelopen vrijdagavond de Solidariteitsloop in Kortenberg plaats.

 

Vorige maand waren er 3 moedige ZA-Teamers die het aandurfden de hitte te trotseren gedurende een 9,8 kilometerlange wedstrijd in Machelen. Het parcours bestond uit 2 gelijke lussen die de lopers eerst via de weg naar de velden leidden. Vervolgens zette het parcours zich verder langs de rustigere straten in Machelen, waar er gelukkig genoeg supporters stonden om de lopers van de nodige afkoeling te voorzien. Nadien werden de lopers over het gras geleid, waarna er hen ten slotte nog een kilometerlange klim op straat, in de volle zon, stond te wachten. Recht richting de start van de tweede ronde, en later de finish.

 

Ondanks de beperkte opkomst slaagde het ZA-Team er toch in een plaatsje op het podium te veroveren. Dankzij het geweldige haaswerk van Tom behaalde Jessica de eerste plaats bij de vrouwen. Maar ook onze derde loper, Sebastien, zette een prachtige tijd neer.

 

Afgelopen vrijdag trok de Solidariteitsloop in Kortenberg, ondanks het slechtere weer, iets meer ZA-Teamers aan. Twee onder hen kozen voor één lus van 6 km, de overige vijf gingen voor de twee lussen. De start vond dit jaar echter niet meer plaats aan de sporthal, maar in het Park van de Oude Abdij. Dit had als gevolg dat een deel asfalt ingeruild werd voor wat meer bos en park. Dit maakte de iets langere afstand meer dan goed.

Tijdens de eerste helft van het parcours liepen de lopers via straat. De laatste kilometer op straat ging bergop, waarna de lopers via een steile klim het bos indoken. Hier stond er de lopers echter een nog steilere bergop te wachten. Eenmaal hier voorbij werden ze gelukkig wel beloond met een verder vlak en bergafwaarts parcours in het mooie bos en langs het park van de Oude Abdij. De enkele regendruppels zorgden er helaas wel voor dat er wat minder volk langs het parcours stond, maar het was een meer dan welgekomen afkoeling voor de lopers!

 

Ook nu kon het ZA-team een plekje bemachtigen op het podium. Jessica werd derde vrouw binnen haar categorie. Maar ook de overige ZA-Teamers hebben onze clubkleuren uitstekend vertegenwoordigd!